Laboratoare

Laboratoare

LABORATOR ANATOMIE PATOLOGICA

Sef SERVICIUL ANATOMIE PATOLOGICĂ: DR. NEAGA LILIANA


Din cadrul serviciului face parte CITOLOGIA, HISOPATOLOGIA şi PROSECTURA.

LABORATOR ANALIZE MEDICALE

LABORATOR ANALIZE MEDICALE

Descriere

Laboratorul de Analize Medicale efectuează o gamă largă de analize, de o mare varietate şi în continuă creştere. Analizoarele utilizate în procesul de analiză sunt de ultimă generaţie, iar personalul este instruit continuu, conform reglementărilor şi legislaţiei în vigoare. Calitatea rezultatelor este certificată de controale interne și externe. Laboratorul îşi doreşte prin tot ceea ce face să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor medicale de laborator, ţinând cont de faptul că analizele de laborator sunt instrumente eficiente de evaluare a stării de sănătate a pacienţilor.

Laboratorul de analize medicale este acreditat de catre organismul national unic de acreditare RENAR, conform
SR EN ISO 15189:2013.

În cadrul laboratorului de analize medicale funcționeaza o linie de gardă permanentă care asigură efectuarea în regim de urgență a analizelor solicitate atât pentru pacienții care se prezintă în UPU (Unitate Primire Urgență) al spitalului, cât și pentru pacienții internați pe secțiile spitalului.
Laboratorul de Analize Medicale oferă servicii paraclinice de laborator pentru persoanele care sunt asigurate prin sistemul de asigurări de sănătate, dar și contra cost.


Dotare

Laboratorul de Analize Medicale deservește de ambulator (policlinică) de specialitate și este structurat astfel: compartiment Biochimie, compartiment Hematologie, compartiment Imunologie, compartiment Microbiologie, compartiment BK, compartiment Biologie Moleculară. Fiecare compartiment are analizoare automate moderne cu care lucrează personal calificat.

Echipa medicală

• 4 Medici cu specialitatea Medicină de laborator

• 11 Biologi/Biochimiști/Chimiști Medicali Principali (cu următoarele specialități: Biochimie medicală, Hematologie, Imunologie clinică, Bacteriologie medicală, Parazitologie)

• 3 Biologi/Biochimiști Medicali Specialiști (cu următoarele specialități: Imunologie clinică, Genetică și biologie moleculară, Managementul calității)

• 3 Biologi/Biochimiști

• 24 Asistenți medicali cu specialitatea laborator clinic (ditnre care 4 asistenți licențiați)

• 4 Asistenți medicali generaliști

• 4 Registratori medicali

• 1 Tehnician pentru aparatură medicală

• 6 Îngrijitoare de curățenie


Date de contact

Șef Laborator Analize Medicale – telefon: 0260-616920, interior 261, email: seflaborator@spitalzalau.ro

Garda – 0260-616920, interior 147
Ambulator – 0748-058296
Adresa: Str. Simion Bărnuțiu 67, Zalău, Sălaj 450129

LABORATOR RADIOLOGIE ŞI IMAGISTICĂ MEDICALĂ

Prezentare

Laboratorul de radiologie si imagistica medicala functioneaza in baza Autorizatiilor de utilizare emise de catre Comisia Nationala Pentru Controlul Activitatilor Nucleare. Politica de calitate implementata in cadrul Laboratorului de radiologie si imagistica medicala este de a asigura servicii medicale de radiologie si imagistica medicala de inalta calitate cu o iradiere cât mai redusa pentru pacient.
Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală este amplasat la etajul 1 în corpul C al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Are în structură 11 cabinete din care: 1 cabinet dotare CT, 5 cabinete dotare instalaţii radiologice fixe cu un post grafic sau post grafie-scopie, 1 cabinet dotare ecograf, 1 cabinet cameră de developare, 1 cabinet pentru asistenţi medicali, 1 cabinet pentru medici şi 1 cabinet cameră de gardă.
Laboratorul mai are un cabinet care are ca dotare mamograf şi care este amplasat la subsolul ambulatoriului spitalului. Dotarea laboratorului cuprinde 12 aparate, din care 6 sunt amplasate la etajul 1, unul este amplasat la subsol, 4 instalaţii radiologice mobile sunt amplasate astfel:2 – blocoperator,ortopedie- traumatologie, 1 – secţie ortopedie-traumatologie, 1 – secţie Nou-Născuţi, 1 – secţia exterioară de Pneumoftiziologie.

Structură

Personalul Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală este format din: 5 medici radiologi, din care unul cu competenţă CT, 4 tehnicieni de radiologie şi imagistică medicală, 13 asistenţi radiologi si asistenti medicali, 2 fizicieni medicali şi 2 îngrijitori curăţenie.

Șef secție: Dr. Negru Lucian – medic primar

Medici: Dr. Pașca Ionela Adela – medic primar
Dr. Mitea Daniela – medic specialist
Dr. Mureșan Mădălina – medic specialist
Dr. Pătraș Irina – medic specialist
Dr. Fărcaș Emil-Aurelian – medic specialist

Contact

Str. S. Bărnuţiu, nr. 67, Zalău
Etaj 1, Corp C
Tel: 0758 094 913 de luni pana vineri in intervalul orar 08.00 – 14.00Dotări

1. Instalatie computer tomograf tip SOMATOM EMOTION 16 – CT spirala, anul fabricatiei 2008. Pot fi efectuate tomografii native si cu substanata de contrast pentru urmatoarele regiuni: cap, gât, coloana cervicala, coloana dorsala, coloana lombara( tintit pe o anumita vertebra), torace, abdomen, pelvis, membre inferioare si superioare sau combinatii de una sau mai multe regiuni).
2. Instalatie radiologica fixa cu un post scopiegrafie tip PRECISION Rxi – anul fabricatiei 2007. Pot fi efectuate radiografii si scopii pentru orice parte a corpului uman (cap, coloana, torace, abdomen, pelvis, membre).
3. Instalatie radiologica fixa cu un post scopiegrafie tip TELEDIAGNOST – anul fabricatiei 2000. Pot fi efectuate radiografii si scopii pentru orice parte a corpului uman (cap, coloana, torace, abdomen, pelvis, membre).
4. Instalatie radiologica fixa cu un post grafie tip CAMARGUE – anul fabricatiei 2011. Pot fi effectuate radiografii pentru orice parte a corpului uman (cap, coloana, torace, hemitorace, abdomen, pelvis, membre).
5. Instalatie radiologica fixa cu un post grafie tip TEMCO GRX-01 – anul fabricatiei 2007. Pot fi efectuate radiografii pentru orice parte a corpului uman (cap, coloana, torace, hemitorace, abdomen, pelvis, membre).
6. Instalatie radiologica mobile cu un post scopiegrafie tip CYBERBLOC CR9 – anul fabricatiei 2008 – se utilizeaza in bloc operator ortopedie in timpul interventiilor chirurgicale ortopedice.
7. Instalatie radiologica de osteodensitometrie tip MEDIX 90 – anul fabricatiei 2011. Se utilizeaza pentru determinarea densitatii osoase si stabilirea gradului de osteoporoza
8. Instalatie radiologica mamograf tip SENOGRAPHE DMR+ – anul fabricatiei 2002. se utilizeaza pentru efectuarea de mamografii
9. EcografMyLab 60 – anul de fabricatie 2012, se pot efectua ecografii: generale ( abdomen, pelvis), parti moi (tiroida, parotide, glanda mamara, glande salivare, testicole),cervicale (ganglionare) musculo-scheletale (toate articulatiile), ecografie Doppler vascular, având posibilitatea de investigare ecografica a pacientilor utilizând si substanta de contrast.

LABORATOR EXPLORARI FUNCTIONALE

Sef LABORATOR EXPLORARI FUNCTIONALE:

LABORATOR RECUPERARE, MEDICINĂ FIZICĂ ŞI BALNEOLOGIE

Sef LABORATOR RECUPERARE, MEDICINĂ FIZICĂ ŞI BALNEOLOGIE: Medic coordonator Dr. Iancu-Sălăjeanu Dana, As. Duca Eugenia

Pentru a evita timpul pierdut, puteţi folosi formularul de PROGRAMĂRI ON-LINE